Hem

Tjänster
TELEFONI
Bredband
Webhotell
E-post tjänster
Domänregistrering
Blanketter
Beställ
Abonnentservice
Feedback
Företagsinfo
Huvudsidan

Frågor & svar om Domänregistrering
Fråga:
Måste jag hyra plats i ert webhotell för att få söka domännamn?
Svar:
Nej, vi hjälper till med registrering oavsett var/hur du vill använda din domän.
Fråga: Vi är ett aktiebolag och därmed registrerat hos PRV -  inte kan väl någon registrera vårt namn då väl?
Svar:
Ja och Nej. Det finns ingen egentlig koppling mellan PRV och det organ som behandlar domännamn. Du skall däremot komma ihåg att många företag har likartade namn, och den som först ansöker om ett namn, får också rätten till det (undantag finns), därför bör du iallafall reservera ett domännamn, även om du inte planerar att använda Internet tjänster ännu.
Fråga:
Varför ska vi registrera en .com adress?
Svar:
1. Ex. Din firma heter "datatrack AB, och din domän är "datatrack.se".   Någon annan än du kan ha registrerat en domän som heter "datatrack.com" som går till ett helt annat företag i Sverige och för att undvika denna komplikation så kan det vara en fördel att även registrera en .com adress. Andra mycket vanliga varianter är .net och .nu som kan vara väl värda penga att också registrera. Glöm inte heller bort att registrera ditt domännamn med både svenska tecken och internationella tecken - om ditt företagsnamn innehåller ÅÄÖ.

2. Om du har utländska kunder, speciellt i USA, så  kommer de med all säkerhet att först prova datatrack.com. Tro inte att andra automatiskt vet namnet på den svenska top-domänen. Vet du själv namnet på top-domänen för Estland, eller kanske Kroatien?
Fråga:
Kan man byta domännamn?
Svar:
Ja,
Fråga:
Hur lång tid tar det att registrera en domän hos Er?
Svar:
.se  .nu  .com  .org  .net  .biz  .info  .name  .us  .tv - alltid samma dag. Övriga varierar beroende på typen.

 


Senast uppdaterad december 20, 2013 09:37
© 2000 Ymex AB. All rights reserved. Terms of Use.
Other products and companies referred to herein are trademarks or registered trademarks of their respective companies or mark holders.